UX strategie en design

UX strategie is veel meer dan alleen het ontwerpen van mooie producten. Het gaat om de route die de klant aflegt, de belevenis die hij ervaart. Het is de plan en de aanpak voor een digitaal product. Het helpt je om jouw beoogde gebruikerservaring te vertalen naar elk contactpunt waar gebruikers interactie hebben met jouw product(en). Wij denken altijd vanuit gebruiksvriendelijkheid en het verzorgen van een prettige en fijne beleving.

Webdesign en de Customer Journey

Veel mensen zien een website puur als een online visitekaartje terwijl het veel meer is dan dat. Naast een mooi plaatje moet jouw website in een digitale omgeving jouw verhaal vertellen maar ook jouw producten of diensten aanbieden aan je potentiële klant. Zonder veel moeite te doen moet je bezoeker antwoorden kunnen vinden en jouw product of dienst kunnen afnemen. Dit betekent dat je website niet alleen mooi ontworpen moet zijn maar ook een logische Customer Journey moet hebben.

De Customer Journey is de reis die je bezoeker aflegt op je website met een bepaald doel voor ogen. Je bezoeker is er tenslotte niet voor niks. Deze is op zoek naar bepaalde informatie of is geïnteresseerd in jouw product of dienst en moet dit zo gemakkelijk mogelijk bereiken. Webdesign en de customer journey zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zo ontwerpen we je website volledig volgens jouw huisstijl en houden we rekening met de reis die je bezoeker moet maken om uiteindelijk jouw klant te worden. Jouw klant staat altijd centraal.

User interface design

De User Interface (afgekort UI) wordt ook wel de gebruikersomgeving genoemd. Het vormt in feite de koppeling tussen de gebruiker en het systeem. Het design van een webpagina is een voorbeeld van een interface. Bij een interface kan je denken aan een breed scala aan mogelijke digitale omgevingen: een applicatie, intranet, online calculator, boekhoudsysteem, maar ook een webshop is een voorbeeld van een UI.

UI design is dan ook het ontwerpen van zo’n omgeving met het doel deze zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten functioneren zodat er een optimale user experience ontstaat.

Heb je al iemand die de UI voor je kan ontwikkelen maar ontbreekt er nog een design? Geen probleem, wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van allerlei soorten digitale omgevingen en leveren vaker alleen ontwerpen aan. Maar wij kunnen ook de gehele user interface in handen nemen.

Hoe gaan wij te werk?

We starten altijd met een kick-off sessie. In deze sessie leren we elkaar kennen en proberen we het verhaal achter je onderneming in kaart te brengen. Wie ben je? Wat doe je? Wie zijn je klanten?

De volgende stap in ons proces is het visualiseren van de behoefte. Wat wil je doen met je digitale omgeving? Wat heb je nodig? Welke functionele elementen, wensen en/of eisen zijn er?

Als laatste identificeren we de logische stappen die de klant/bezoeker wilt/gaat afleggen in combinatie met de benodigde interactiemomenten die we in het ontwerp moeten verwerken. Tijdens het ontwerpproces passen we natuurlijk de eigen huisstijl en branding volledig toe, zo krijg je een user interface die volledig bij je bedrijf past!

Sparren?