Heeft jouw website zijn houdbaarheidsdatum bereikt?
Stel je voor: je opent een potje yoghurt dat al maanden over datum is. Je twijfelt even, ruikt eraan… en besluit het toch maar niet te proberen. Zo werkt het ook met websites. Alleen ruikt een verouderde website niet. Maar je bezoekers voelen het wél.

Waarom een website geen eeuwig leven heeft
Een website veroudert sneller dan je denkt. Net als smartphones, apps of modetrends verandert ook de digitale standaard in hoog tempo. Wat vorig jaar nog als strak, snel en gebruiksvriendelijk werd gezien, kan nu traag of achterhaald aanvoelen. En in een tijd waarin je bezoeker binnen drie seconden beslist of hij blijft of wegklikt, kan een verouderde website direct omzet kosten.
Bij Madebysens zien we het regelmatig gebeuren: sterke merken met een sterke boodschap – maar een website die niet meer aansluit op de doelgroep van vandaag. Denk aan een gedateerd design, trage laadtijd of een mobielonvriendelijke ervaring. De oplossing? Niet altijd een compleet nieuwe site, maar wel een gerichte website update of een doordacht website redesign.
Herken jij deze signalen?
Een website hoeft er niet kapot uit te zien om verouderd te zijn. De meeste verouderde websites functioneren op het eerste gezicht nog prima, maar missen onbewust de aansluiting bij de gebruiker van nu. Merk je één of meer van onderstaande punten? Dan is het tijd om de houdbaarheid van je website kritisch te bekijken.
Wat doet een verouderde website met je bedrijf?
Een website redesign is meer dan een likje verf. Het is een kans om je merk opnieuw te positioneren, de gebruikservaring te verbeteren en toekomstbestendig te worden. Een moderne website straalt vertrouwen uit, trekt de juiste doelgroep aan en versterkt je marketingstrategie.
Bij Madebysens zorgen we ervoor dat elk redesign of update technisch future-proof is én aansluit op je branding. Denk aan:
Voorbeeld uit de praktijk: strategische redesign
Een klant uit de industrie benaderde ons met een functionerende, maar sterk verouderde website. De structuur was onlogisch, mobiel werkte de site slecht en visueel sloot het design niet meer aan op de kwaliteit van hun diensten. Samen analyseerden we hun doelen en doelgroep. Binnen 8 weken stond er een compleet nieuwe website, met behoud van de vertrouwde content maar in een visueel sterk en technisch geoptimaliseerd jasje.
Sindsdien ziet de klant een stijging in aanvragen van 31%, een lagere bounce rate en merkbaar meer vertrouwen bij klanten en sollicitanten.
Wanneer is het écht tijd voor een website update?
Er is geen exacte vervaldatum voor een website. Sommige sites kunnen 6 jaar mee, anderen zijn na 2 jaar al aan een update toe. Belangrijk is om te kijken naar de context binnen jouw branche, doelgroep en marketingdoelen. Onderstaande situaties zijn duidelijke aanleidingen om je website opnieuw te bekijken:
Gratis sparsessie: ontdek waar jouw website staat
Twijfel je of jouw website nog voldoet aan de standaard van nu? Plan dan een gratis en vrijblijvende sparsessie in met onze strateeg. In 20 minuten analyseren we samen jouw website, laten we kansen zien en geven we een eerlijk advies over mogelijke verbeteringen.