Alt-teksten

Alt teksten, ook wel “alternatieve tekst” genoemd, zijn korte beschrijvende tekstfragmenten die aan afbeeldingen op een website worden toegevoegd. Deze tekst wordt gebruikt door zoekmachines en assistive technology, zoals schermlezers, om de inhoud van een afbeelding te beschrijven voor gebruikers die de afbeelding niet kunnen zien. Alt teksten zijn belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat ze de inhoud van afbeeldingen beschrijven en zoekmachines helpen om de afbeeldingen te begrijpen. Het gebruik van relevante en beschrijvende alt teksten kan ook helpen om de zoekresultaten van een website te verbeteren.

Alt teksten zijn ook belangrijk voor gebruikers met een visuele beperking, omdat zij de inhoud van de afbeelding niet kunnen zien, met behulp van schermlezers, kunnen ze dan wel de inhoud van de afbeelding lezen. Het is daarom belangrijk om alt teksten toe te voegen aan alle afbeeldingen op een website, zodat de inhoud toegankelijk is voor zoekmachines en voor gebruikers met een visuele beperking.

Geïnteresseerd?

Maak dan kennis met Uğur. Bespreek al je ideeën & wensen en bekijk wat de mogelijkheden voor jouw zijn om online te groeien.

Neem contact op