fbpx

Sitemap

Wat is een sitemap

Een sitemap is een gestructureerde lijst of diagram van alle pagina’s en inhoud op een website. Het heeft als doel om zoekmachines te helpen begrijpen hoe de website is georganiseerd en welke pagina’s er beschikbaar zijn. Dit maakt het voor zoekmachines gemakkelijker om de website te crawlen en te indexeren, wat de vindbaarheid van de website kan verbeteren.

Een sitemap kan handmatig worden gemaakt, maar wordt vaak gegenereerd met behulp van een speciale tool of software. De sitemap kan in verschillende formaten worden opgeslagen, zoals XML, HTML of TXT.

Naast het helpen van zoekmachines, kan een sitemap ook nuttig zijn voor gebruikers die de inhoud van een website willen verkennen. Door het verstrekken van een duidelijke hiërarchie van pagina’s en inhoud, kunnen gebruikers gemakkelijker vinden wat ze zoeken en de structuur van de website beter begrijpen.

Het maken van een sitemap is daarom een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een website en kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en vindbaarheid van de website.

Geïnteresseerd?

Maak dan kennis met Uğur. Bespreek al je ideeën & wensen en bekijk wat de mogelijkheden voor jouw zijn om online te groeien.

Neem contact op