fbpx

Een op maat gemaakte website of toch een standaardoplossing? Kies verstandig!

#Blog ∙ 22 apr 2022 ∙ 2min

We krijgen vaak de vraag waarom je een website zou moeten laten uitbesteden. Met de technologie van nu is het toch makkelijk om zelf een website te bouwen? In dit artikel leggen we je uit waarom dat niet altijd helemaal waar is. Daarnaast leggen we uit wanneer je voor een maatwerk website kiest en wanneer je voor een standaardoplossing kiest.

Laten we eerst even kijken naar het verschil tussen een maatwerk website en een standaardoplossing. Een standaardoplossing is een thema die meestal gratis of voor een klein bedrag te downloaden is. Deze standaardoplossing is meestal makkelijk zelf te gebruiken en aan te passen. Bij een maatwerk website wordt de website helemaal zelf opgebouwd vanaf de basis. Je hebt hier de volledige controle over hoe je website er uit komt te zien. Kortom; met een maatwerk oplossing heb je meer opties en vrijheid. Toch kiezen eerst veel ondernemers voor een standaardoplossing omdat dit simpelweg goedkoper is. De voordelen en nadelen gaan we nu bekijken.

Unieke website

Een standaard oplossing kan nooit aan 100% van al jouw wensen voldoen. Er is simpelweg geen gratis thema wat aan al jouw verwachtingen gaat voldoen. Er is altijd wel iets wat je zou willen aanpassen aan een standaard thema en helaas is dat niet gemakkelijk en soms onmogelijk bij sommige thema’s. Daarnaast is elk product of dienst uniek en daar hoort ook een website bij die niet standaard is. Jij wilt uitdragen dat je anders bent dan andere en deze visie kun je het beste uitdragen met een website die helemaal naar jouw wens en smaak is. Je wil jezelf ten slotte van je beste kant laten zien.

Website als visitekaartje

Nu we in een online wereld leven is de online zichtbaarheid ook steeds belangrijker geworden. Vroeger toen alles fysiek was konden klanten je veel sneller vinden maar in het wirwar van het web is dat toch een stuk lastiger. Tegenwoordig dient je website als visitekaartje, het is vaak het eerste contactmoment wat jouw klanten hebben met jouw bedrijf. Je wilt natuurlijk wel iets unieks uitdragen wat helemaal naar jouw wens is. Dit gaat lastig met een standaardoplossing. Met een maatwerk website heb je namelijk de volledige controle wat je op de website neerzet en hoe je dit uitdraagt. We ontwikkelen dan ook je website met de bezoeker centraal. We gaan samen een plan opzetten om je bezoekers om te zetten naar leads.

Visueel

Door de jaren heen zijn mensen visuele objecten steeds meer gaan waarderen. Mensen zijn minder gaan lezen en meer waarde gaan hechten aan kijken. Dit moet ook vertaalt worden naar de website. We ontwikkelen namelijk je website dat perfect past binnen je eigen branding/visie. Dit is vaak niet mogelijk met een standaard oplossing.

Voor een maatwerk website kun je terecht bij madebysens

Madebysens denkt graag mee met jouw wensen, ideeën en eisen om jouw perfecte maatwerk website in elkaar te zetten. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze diensten.